Canarische eilanden (3/3)

In dit laatste deel van onze driedelig blog over cycling the canaries zijn we weer teruggekeerd op Gran Canaria. Vanuit eerst het westen en daarna het zuiden trekken we het binnenland en hooggebergte in en worden we verrast hoe ongelooflijk mooi dit eiland is. 

Lees meer »

Canarische eilanden (2/3)

In dit tweede deel van onze blog over de fietsvakantie op de Canarische eilanden zijn we weer even terug op Gran Canaria. We doorkruisen het noordelijk deel van het eiland en vieren oud op nieuw op één oor. Op nieuwjaarsdag nemen we de veerboot naar Tenerife en fietsen het hele eiland rond met natuurlijk een beklimming naar Zijne Majesteit El Teide. 

Lees meer »

Canarische eilanden (1/3)

Na een half jaar opgesloten te hebben gezeten op ons thuiswerkplek verlangen we naar een maandje op de fiets. We moeten weer anders worden we te zuur (en te dik). We wikken tussen Thailand, Sri Lanka en Canarische eilanden. Wanneer we al geboekt hebben bij Transavia voor een relatief veilige bestemming binnen de EU weten we nog niet dat door de nieuwe coronavariant omikron de wereld wederom op slot gaat en dat Thailand de grenzen wederom sluit. Op de dag dat Nederland opnieuw in lockdown gaat, vertrekken wij naar Eindhoven AirPort. In de onderbuik voelt het raar maar we breken geen regels en we zijn ook niet de enige al is het best rustig op het vliegveld.

Lees meer »

Tour de France

Onze dromen over een nieuwe wereldreis proberen we voorlopig nog te onderdrukken: nog een tijdje sparen en hopen op een betere wereld die zich weer opent. Dus nu beperken we onze fietswens tot Europa en één maand. Corona zorgt nog steeds voor een hoop onzekerheid bij het plannen van een zomervakantie in 2021. Begin juli loopt het aantal besmettingen in rap tempo op en Nederland kleurt donker rood op de internationale corona-kaart. Wat we echt niet willen is dat we ergens in quarantaine moeten gaan. Een wijde ronde vanuit thuis om Parijs is uiteindelijk ons plan, een tocht van circa 2.300 kilometer. De weersverwachtingen zijn een andere zorg. Aanhoudend wordt gewaarschuwd voor heftige neerslag die eerder in met name Duitsland en België leidde tot een natuurramp. Wat staat ons te wachten als we vertrekken? Weggespoelde wegdelen, verwoeste dorpen, kapotte bruggen en ontruimde campings. We stellen ons vertrek met een dag uit en dan met nog een dag en nog één. De vertrekdag valt uiteindelijk op 29 juli 2021 en we hebben de hele maand augustus nog vrij: On y va!! 

Lees meer »

Zuid-Amerika

Oceanië

Azië

Klein Azië

Europa

Voorbereidingen

Great Divide Mountain Bike Route (GDMBR)

Daar hebben we over geblogd, maar we beschikten toen nog niet over een eigen website. Onze dagelijkse ervaringen en avonturen in de Rocky Mountains staan op de website van crazyguyonabike: gebruik de volgende link:

https://www.crazyguyonabike.com/doc/?o=1mr&doc_id=19683&v=173