Van planning naar draaiboek

Gepubliceerd op 29 mei 2018 om 14:20

 

Vandaag, 29 mei, is het nog een maand tot vertrek. Vanaf november hebben we een planning gehanteerd, maar vanaf vandaag wordt het draaiboek tevoorschijn gehaald. Per dag worden alle laatste (en dat is nog heel veel) acties omschreven.

Gedurende de meimaand zaten we als het ware in een soort schemerzone: ons vertrek komt dichterbij en wordt steeds concreter, maar is aan de andere kant ook nog veraf. Maar nu wordt het menens!

We voelden eind mei al de spanning ietwat oplopen, zeker nadat we in het Pinksterweekend groot in het Eindhovens Dagblad hebben gestaan en ook nog in een glossy magazine dat in Oirschot en omstreken huis-aan-huis wordt verspreid. We zien ons in de krant en in het magazine op de voorpagina/cover staan en weten: het gáát gebeuren. Ook worden we ineens op straat herkend en aangesproken door voor ons onbekende personen. Hartstikke leuk! 

Voorbereidingen

Harry heeft inmiddels een dagtaak aan alle voorbereidingen. Vaccinaties, bevoorrading (medicijnen), visa, landeninformatie, sponsoring, bagage (wat missen we nog?), EHBO-diploma, emigratie/uitschrijving, verzekeringen, bureaucratie, noem maar op. Vanaf vandaag heeft hij het houvast van een draaiboek. Roelie blijft fulltime doorwerken tot de dag vóór vertrek. Gelukkig heeft ze een opdracht bij de gemeente Oirschot, wat betekent dat ze gewoon al om 6 uur weer thuis is. Eenmaal thuis, wordt er maar over één ding gepraat: ons avontuur (en wat we daar nog allemaal voor moeten doen, haha).

Huis en spullen

Het huis wordt steeds leger en het aantal advertenties op Marktplaats is gedaald van meer dan 40 naar minder dan 20. Harry had een week geleden weer een moeilijk moment toen hij zijn Van Nicholas fiets zag wegrijden… De Focus van Roelie, waarmee ze heel veel kilometers lief en leed heeft gedeeld, moet nog een nieuw baasje krijgen. Maar het ziet er naar uit dat we alle spullen goed kunnen verkopen, weggeven en in bruikleen kunnen geven. Naar verwachting slechts een paar verhuisdozen en wat kleding gaan naar de moeder van Harry. De administratie verhuist naar de ouders van Roelie, dat ook ons correspondentieadres zal gaan worden.

In mei hebben we nog een nieuw avontuur beleefd: we deden mee aan een heuse kofferbakverkoop. Helaas niet zo succesvol; het was (te) mooi weer en er waren maar weinig bezoekers. Toch gaan we het, met de laatste meuk, nog eens proberen op 10 juni. Wat dan nog overblijft gaat naar de kringloopwinkel.

De laatste week voor vertrek zullen we al op onze luchtbedjes slapen. In het weekend voor vertrek zal het huis worden leeggehaald. Netflix en Spotify zijn dan inmiddels al gestopt, maar we hebben dan toch een TV en audio meer.

Warmshowers

Tussen alle bedrijven door ontvangen we geregeld gasten vanuit het wereldwijde netwerk van Warmshowers (van en voor fietsers die elkaar onderdak geven). In mei verwelkomden we een Engelsman, twee Spanjaarden, een Argentijn en twee Schotten. We kunnen ze geen logeerbed meer aanbieden, maar nog steeds wel een mooie logeerkamer. Stoelen aan de eet- en keukentafel ontbreken. Maar meestal kunnen we buiten zitten en delen tot laat in de avond ervaringen en verhalen met elkaar. We genieten enorm van dit bezoek en hopen ook in juni nog een paar fietsreizigers in de watten te leggen!

 

Afscheid

Ook zijn we al een tijdje bezig met afscheid nemen van vrienden en bekenden. In juni komen daar onze families bij. We zien daar toch best wel een beetje tegenop. We hebben er voor “gekozen” om geen afscheidsfeest te organiseren (of te ondergaan); we kiezen zoveel mogelijk voor persoonlijk afscheid.

 

Zo zullen we de komende maand flink actief zijn op drie fronten: voorbereiding, verkoop spullen/leeghalen huis en afscheid. Het zal pittig worden, maar wat kijken wij er erg naar uit om op 29 juni eindelijk de wereld in te fietsen!

Reactie plaatsen

Reacties

Jeanne van Mierlo
6 jaar geleden

Elke verandering begint met een einde... neem goed afscheid, dan kun je ook goed beginnen. Heel veel succes met de laatste loodjes!
Liefs, Jeanne