WIJ

Wij zijn Harry en Roelie Morskate uit Oirschot nabij Eindhoven. Sinds 2012 fietsen we over lange afstanden. Eerst vooral rondes door Toscane (2x), Sardinië en Puglia (Italië), Andalusië (Spanje) en Rijn-Moezel-Roer (Duitsland). Vanaf 2015 langere routes van “A naar B”: van thuis naar de Middellandse Zee (“De Groene Weg”), in 2016 van thuis naar Rome en in 2017 de Great Divide Mountainbike Route van de Mexicaanse grens tot ver in Canada. Deze laatste tocht was de mooiste, de langste (>6000km) en de zwaarste tot nu toe, maar vormde ook een keerpunt in ons leven en daarmee de directe aanleiding om een fietstocht rond de wereld te maken. We laten het gebaande pad van vele zekerheden achter, verkopen onze bezittingen en fietsen de wijde wereld in! We willen genieten van 's werelds natuurschoon, aan vreemde culturen snuffelen en heel veel nieuwe mensen ontmoeten.

HIJ

Harry (1964, Heerlen) is een gevoelsmens “met een zachte G”. Hij haalt het liefst het maximale uit het leven en deinst niet terug voor het onbekende. Waar hij vroeger zwichtte voor stijlvolle maatpakken, een brullend sportwagentje, chique diners en luxe vakanties, eist nu minimalisme, tiny housing en ontspullen zijn aandacht op. Harry heeft aan de Universiteit Utrecht gestudeerd (sociale geografie/planologie) en heeft ruim 25 jaar als manager gewerkt bij enkele adviesbureaus en diverse gemeenten. Harry is in tegenstelling tot de meeste steenbokken heel assertief, extrovert en mensgericht. Hij was dan ook een echte teambuilder en peoplemanager. De ambitieuze en carrièregerichte tijger is getemd en een ander type avontuur heeft Harry pas op latere leeftijd getrokken: op de fiets de wereld verkennen. Met zijn humor, passie voor sportieve uitdagingen, bovennatuurlijk richtingsgevoel en openheid naar andere mensen, is hij de perfecte metgezel om dit avontuur aan te gaan. Ik kan niet meer zonder mijn Harry. Ik ben hopeloos verslaafd geraakt.

Roelie

ZIJ

In Roelie (1975, Grou) huist een echte Fries met Brabantse invloeden: trots, sterk, sportief en vol zelfvertrouwen, maar ook gezellig, levenslustig en bourgondisch. Ook is Roelie altijd al avontuurlijk geweest, zo heeft ze een jaar met backpack door Australië rondgezworven. Roelie heeft aan de Technische Universiteit in Delft gestudeerd (civiele techniek/geodesie) en werkte als projectmanager bij BMC, een landelijk adviesbureau voor overheden. Daar werd ze vooral ingezet om gebiedsontwikkelingen bij gemeenten te leiden. Haar opdrachtgevers wilden haar absoluut niet laten gaan, maar ze kon niet meer wachten om dit avontuur samen met mij aan te gaan!

Roelie is een geweldige echtgenote en reisgenoot. Ze is creatief, handig, slim, geduldig, nieuwsgierig en enthousiast en daarnaast is ze een ras-optimist en altijd positief: een ideale partner om samen mee de wereld te ontdekken. Ik laat alles achter, maar mijn Roelie moet mee!

Harry