WIJ

Wij zijn Harry en Roelie Morskate uit de omgeving van Eindhoven. Sinds 2012 doen we aan langeafstandsfietsen. Vanaf 2015 grotere routes en in 2017 hebben we de Great Divide Mountainbikeroute gefietst. Deze laatste fietstocht was de mooiste en de zwaarste en ook een keerpunt in ons leven. In 2017 besloten we de wereld rond te fietsen van Nederland naar Nieuw-Zeeland en vervolgens van Ushuaia naar Alaska. In maart 2020 werden ook wij, ten noorden van Patagonië in Argentinië, ingehaald door het Corona virus en hebben wij uiteindelijk onze reis moeten afbreken. Nu pakken we het avontuur en later ook de route weer op. We hebben een schat aan ervaring opgedaan, veel hartverwarmende ontmoetingen gehad en grenzeloos plezier gehad. Dit willen we niet voor onszelf houden, maar delen met iedereen. Allereerst met deze website en zijn we te volgen op Facebook, Instagram en YouTube.

HIJ

Harry is een gevoelsmens “met een zachte G”. Hij haalt het liefst het maximale uit het leven en deinst niet terug voor het onbekende. Waar hij vroeger zwichtte voor stijlvolle maatpakken, een brullend sportwagentje, chique diners en luxe vakanties, eist nu minimalisme, tiny housing en ontspullen zijn aandacht op. Harry heeft aan de Universiteit Utrecht gestudeerd (sociale geografie/planologie) en heeft ruim 30 jaar als manager gewerkt bij enkele adviesbureaus en diverse gemeenten. Harry is in tegenstelling tot de meeste steenbokken heel assertief, extrovert en mensgericht. Hij was dan ook een echte teambuilder en peoplemanager. De ambitieuze en carrièregerichte tijger is getemd en een ander type avontuur heeft Harry pas op latere leeftijd getrokken: op de fiets de wereld verkennen. Met zijn humor, passie voor sportieve uitdagingen, bovennatuurlijk richtingsgevoel en openheid naar andere mensen, is hij de perfecte metgezel om dit avontuur aan te gaan. Ik kan niet meer zonder mijn Harry. Ik ben hopeloos verslaafd geraakt.

Roelie

ZIJ

In Roelie huist een echte Fries met Brabantse invloeden: trots, sterk, sportief en vol zelfvertrouwen, maar ook gezellig, levenslustig en bourgondisch. Ook is Roelie altijd al avontuurlijk geweest, zo heeft ze een jaar met backpack door Australië rondgezworven. Roelie heeft aan de Technische Universiteit in Delft gestudeerd (civiele techniek/geodesie) en werkte als senior projectmanager en heeft in heel wat gemeenten leiding gegeven aan locatie- en gebiedsontwikkelingen. Haar opdrachtgevers wilden haar absoluut niet laten gaan, maar ook Roelie kon niet meer wachten om het avontuur samen met mij aan te gaan en de wereld per fiets te ontdekken!

Roelie is een geweldige echtgenote en reisgenoot. Ze is creatief, handig, slim, geduldig, nieuwsgierig en enthousiast en daarnaast is ze een ras-optimist en altijd positief: een ideale partner om mee de wereld te ontdekken (en uit de wind te fietsen, haha). Ik laat alles achter, maar mijn Roelie moet mee!

Harry

>> lees verder over onze motivatie