Motivatie

Eenvoudig en Intens

In 2017 gaan we de Great Divide Mountainbike Route fietsen, het eerste deel van onze wereldfietstocht. In de Rocky Mountains laten we in feite alles achter ons of raakt het ver op de achtergrond. We nemen - weliswaar kortstondig - afscheid van het luxe leven, het sociale leven, het werkende leven, het voorspelbare leven, het geagendeerde leven, het zorgelijke leven. Als team leggen we meer dan 6000 km af, ploeteren we de bergen over, delen de uitzichten én inzichten en genieten van de eenvoud. We groeien nóg verder naar elkaar. Maar ook met z’n tweeën is er stilte tijdens de lange ritten, kom je jezelf herhaaldelijk tegen en is er volop ruimte voor zelfreflectie.

De waterscheiding van het Noord-Amerikaanse continent wordt uiteindelijk het keerpunt in ons leven. We beseffen dat we nog nooit zo intens, maar tegelijkertijd ook zo eenvoudig hebben geleefd! Ook beseffen we ons dat we nog nooit zo gelukkig zijn geweest. We voelen dat we (echt) léven en raken geïnspireerd door de uiteenlopende indrukken, situaties en ontmoetingen.

 

Avontuurdenken

Eenmaal weer thuis verdwijnt snel het gevoel van “eenvoud en intens”, maakt het plaats voor “veel en onbeduidend”. We snakken naar het tweede en derde deel van onze wereldfietstocht, we hebben heimwee naar het fietsavontuur en het gevoel van vrijheid dat daaraan onlosmakelijk verbonden is. Deze, in alle opzichten rijke en gelukkige, manier van leven staat in zo’n groot contrast met ons werk en leven tot nu toe. We komen eindelijk tot het inzicht dat die dikke auto’s, al die nutteloze bezittingen, elke dag top gekleed (maar met stress in het lijf) naar het werk gaan, geen doel kan zijn in ons leven.  

Vier weken na thuiskomst kijken we elkaar aan en we besluiten het roer om te gooien en te beginnen met avontuurdenken. We zeggen onze banen op. We verkopen ons huis en alles wat daarin (inclusief de garage natuurlijk) staat. Uiteindelijk houden we vier verhuisdozen over met echt persoonlijke dingen. We zeggen al onze verzekeringen op en krijgen voor de de Nederlandse overheden de status van emigrant, vertrokken met onbekende bestemming: het avontuur kan beginnen.