De bier trui

Gepubliceerd op 22 april 2018 om 18:01

We kennen ze wel uit de professionele wielrennerij: de gele trui, de roze trui, de bolletjes trui, de rode trui, etc.

Nu we weer in de weekenden flink wat kilometers maken, komen we ook weer veel, heel veel, groepen amateur wielrenners tegen in groepen van verschillende grootte. Sinds een paar weken letten we nog maar op één ding: wie draagt ‘De bier trui’ oftewel de dikke trui?

Jazeker, in (bijna) elke groep heeft iemand die aan! Let maar eens op: de hele groep strak in een groepsoutfit, gesponsord door een of ander plaatselijk bedrijf, maar één van de groep heeft een afwijkend shirtje aan. Deze persoon hangt ook meestal in de staart van de groep...

Als je wat beter kijkt fietst deze persoon ook over het algemeen met de knieën naar buiten toe, om plaats te bieden aan een imposante buik. Deze persoon mag (of moet?) een ander shirt dragen. Sponsor van het tricotje: Alfa bier, haha. Hij mag zich hullen in De bier trui!

We fantaseren en analyseren er op los: wordt er elke keer voor aanvang van het rondje om de kerk (en terras) iemand genomineerd om deze eervolle trui aan te mogen trekken? Is daarbij wekelijks een ware concurrentiestrijd of zelfs competitie bij gaande? Wordt hiervoor de buikomvang bij de start gemeten? Mag diegene zich dan in het shirt hullen waarbij hij terzijde wordt gestaan door twee dorpsschonen die hem tegelijkertijd een dikke zoen op zijn linker- en rechterwang drukken?

Of is het toch meer een noodzakelijk kwaad en zijn de bestelde groepsshirtjes in maat M hem een paar maten te klein en moet hij noodgedwongen thuis op zoek naar De bier trui tussen zijn wielerkleding?

Hoe het ook zij: let maar eens op. De bier trui zit er (bijna) altijd tussen!!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Annet Everaarts
6 jaar geleden

Haha... ik zal er op letten en voortaan altijd aan je blog denken als ik hem (of haar 😄) tegen kom..

Gert
6 jaar geleden

Net jullie artikel gelezen in de Wereldfietser, indrukwekkend! Knap dat je (jullie) zo de knop om gezet hebben. Ga jullie volgen. Goede reis straks.