Back in town (deel 1) - Magazine De Uitstraling

We schrijven Juni 2018. Harry en Roelie Morskate laten huis en haard achter en stappen op de fiets voor een avontuur waarin ze in drie jaar tijd de wereld rond zouden fietsen. Helaas werden ze in de wielen gereden door Corona. Ze zijn weer terug in Nederland, hopelijk tijdelijk. In ruim 22 maanden doorkruisten ze samen 30 landen, fietsten 31.000 kilometer en overwonnen 215.000 hoogtemeters. De Uitstraling zocht het fietsduo op, op hun tijdelijke adres in hartje Eindhoven. Samen komen ze op de deurbel af en loodsen ons mee naar het appartement op de derde verdieping waar we plaatsnemen op het balkon.

Lees meer »

Gekooid in Argentinië - Tijdschrift De Wereldfietser/De Vakantiefietser juli 2020

In juni 2018 verkochten Harry en Roelie alles wat ze hadden. Het luxe appartement in Oirschot met alle bezittingen zetten ze om in klinkklare munt en geeft hen een spaarpot voor een wereldreis van ruim drie jaar. Als vogels zo vrij en onbezorgd fietsten ze van Nederland naar Tiblisi, van Kathmandu naar Bali, door Australië, Nieuw-Zeeland en Patagonië en nu zitten ze muurvast in Chos Malal, een Argentijns stadje tegen de Andes aan de noordkant van Patagonië. De vrije vogels zijn gekooid.

Lees meer »

Fietsers onderweg - Tijdschrift De Wereldfietser/De Vakantiefietser jan 2020

Voor Harry en Roelie Morskate is Nieuw-Zeeland het 28e land van hun wereldreis. Ze zijn meteen verkocht: 'De schaapjes, paarden, koeien en kippen op de groene heuvels, de turquoise zee in de Kawakawa Bay en de Firth of Thames en het regenwoud met heldere beekjes daartussenin. De Hobbits of Teletubbies zien we niet, maar die kunnen niet ver weg zijn in dit sprookjesland en ja, als je gelooft dat God de wereld geschapen heeft, dan moet Hij met dit land zijn beste bedoelingen hebben gehad.' In januari fietsen Harry en Roelie verder in Patagonië. 

Lees meer »

Bike Tour Adventures

In Episode 10 of Bike Tour Adventures, I interview a Dutch couple, Harry and Roelie. Listen in as they share valuable information for bike touring in Europe, cycling the Great Divide, doing a world tour, and getting sponsorship deals. Enjoy the show with Heart to beat

Lees meer »

Fietsers onderweg - Tijdschrift De Wereldfietser/De Vakantiefietser apr 2019

Harry en Roelie Morskate zijn naar Zuidoost­Azië gefietst. De bergen in Thailand zijn een uitdaging. ‘Regelmatig is het zo steil dat we de hakken van onze voe­ ten niet meer op het asfalt kunnen plaatsen. De kuiten schreeuwen om rust, om te stop­ pen met deze ongein. Maar we zijn al zo ver gekomen en na de volgende bocht zal het toch wel iets minder steil worden? Niet dus.’ Maar Thailand heeft ook wat gemeen met Nederland: Decathlon. ‘Het concept is zo herkenbaar en vertrouwd: de tenten voorop in de zaak, dezelfde sokjes, zonne­brillen, T­-shirts, fietsbroeken, binnenband­jes. Je krijgt er een gevoel van als van “thuiskomen”.’

Lees meer »

Dutch couple touring the world on bike - The Times of India

Imphal: People in this part of the world are often forced to sell their bicycles to fill up forms in schools or universities and that doesn’t make the headline. But when you see a Dutch couple on a bicycle – or what they call a bike - tour of the world after selling all belongings, including their house, it draws your attention. With all the economic and cultural differences between us, Harry and Roelie Morskate are cycling around the world to gather knowledge about different people, countries, nature and cultures.

Lees meer »

Fietsers onderweg - Tijdschrift De Wereldfietser/De Vakantiefietser

Na bij een hartoperatie zes bypasses te hebben gekregen, heeft Harry Morskate genoeg van zijn managementbaan. ‘Die dikke auto’s, al die nutteloze bezittingen, elk dag top gekleed (maar met stress in het lijf) naar het werk gaan, kan geen doel zijn in ons leven.’ In 2017 besluiten hij en zijn vrouw Roelie hun bezittingen te verkopen en een wereldreis te gaan maken. Op 30 juni 2018 zijn ze hun huis kwijt en op dezelfde dag ver- trekken ze, op hun nieuwe titanium fietsen met Pinionversnellingsbak. De geplande route gaat naar Zuidoost-Azië en Australië, en via Zuid- en Noord-Amerika terug.

Lees meer »