Heart To Beat

 

Begin 2015 werd Harry onwel tijdens het mountainbiken. Een maand en veel onderzoeken later onderging hij een openhartoperatie en kreeg hij 6 bypasses. Harry heeft veel geluk gehad: er was geen sprake van een hartinfarct. Dankzij de inspanningen van het mountainbiken kwamen de dreigende afsluitingen van de aders aan het licht, voordat er een hartinfarct kon ontstaan.

Na de operatie volgt een revalidatieperiode. Harry wilt hier een schepje bovenop doen en een lange fietstocht maken: 3 maanden na de operatie fietst hij samen met Roelie over De Groene Weg naar de Middellandse Zee. Harry is zich bewust van het feit dat hij hartpatiënt is (en zal blijven), maar heeft daarnaast een onbegrensd vertrouwen in - en is dankbaar voor - zijn “gepimpte” hart. Harry wordt sterker dan ooit daarvoor, sport veel meer, eet gezonder en gooit al zijn bourgondische kilootjes overboord. Roelie doet natuurlijk mee. Harry en Roelie worden “Heart to Beat”. 

In 2017 besluiten we om al onze bezittingen te verkopen en een fietstocht rond de wereld te maken. Het goede doel is snel gevonden: de Hartstichting. Het is logisch dat we ons hierbij ook wilden inzetten om geld in te zamelen voor de Hartstichting en in het bijzonder voor het onderzoek naar de opsporing van dreigende hartinfarcten.

Ons motto: Heart to Beat.